Mendo, met Wout Van Dyck als spelverdeler, begon zowel verdedigend als aanvallend goed aan de wedstrijd.  Tot bij de 2e technische time-out kon Nivelles aanklampen maar de thuisploeg won vrij makkelijk met 25-20.

Ook in set 2 was de thuisploeg de ploeg in vorm en kon zowel een sterk spelende Hamelrijckx als een goed aanvallende Pascolo weerwerk bieden. Als ook deze set vrij makkelijk wordt gewonnen door Mendo    (8-6, 16-11, 25-20) zag het ernaar uit dat Mendo  de punten  kon thuishouden.

Een te hoge foutenlast, concentratieverlies en fouten in de verdediging zorgden ervoor dat Nivelles in set 3 in  geen tijd een 0-5 voorsprong opbouwde. De thuisploeg vocht terug en kon de kloof dichten (16-15) maar de veer was gebroken en Nivelles won verdiend met 2O-25.

In de 4e set begon Nivelles heel sterk en liep direct 0-5 uit. Raf Vekemans greep in en bracht Wouter Gysemans, Toon Thijs en Yannick Wyns in maar het mocht niet baten. Het leek wel of de bezoekers vleugels hadden gekregen. De mannen van Mendo verloren hun alom gekend vechtlust en konden geen vuist meer maken en gaven een 2-0 voorsprong uit handen en liet de zege aan de bezoekers.

Mendo speelt volgend weekend in sporthal ’t Diepvenneke tegen Vosselaar en onze mannen gaan er in de loop van de volgende week zeker alles aan doen om er tegen dan terug als 1 ploeg te staan.